Spojte se s námi


eSport

Prokletý Breathe prodal pět lístků! Nyní to ale konečně dokázal a míří na světový šampionát

Minulý rok měl Breathe pět pokusů, pět zápasů o postup na světový šampionát. Nedokázal to a nazývali ho prodavačem lístků. Shazovali vinu na něj a brali ho jako hráče, který připravil WE o šance na Worlds 2021. Jeho přestup do RNG mu však změnil kariéru, šance na Worlds se zvýšily a on to tentokrát dokázal.

Publikováno

dne

Minulý rok měl Breathe pět pokusů, pět zápasů o postup na světový šampionát. Nedokázal to a nazývali ho prodavačem lístků. Shazovali vinu na něj a brali ho jako hráče, který připravil WE o šance na Worlds 2021. Jeho přestup do RNG mu však změnil kariéru, šance na Worlds se zvýšily a on to tentokrát dokázal.

Konec roku 2020 a čínský toplaner Breathe odchází z OMG. Jako jeho nové angažmá je oznámený Team WE. Ve World Elite měl být dva roky, v devatenácti letech ho brali jako jednoho z největších čínských talentů. Rok 2021 měl být jeho rokem, jelikož přesně to byl ten rok, ve kterém se měl ukázat.

Breathe v Teamu WE

První zkouškou pro čínského toplanera byl Demacia Cup. V tomto přípravném turnaji WE vybojovali druhé místo, předčili je pouze Top Esports. WE se do toho pustili s vervou, ale stačilo to pouze na TOP 8. Na letní split přišel Elk a WE se chtěli posunout výš.

V létě bylo vidět zlepšení, WE sice skončili sedmí, ale posun byl zcela patrný. Team World Elite čekali v Play-offs jako první OMG. WE vyhráli poměrem 3:0. V další sérii zničili BLG ve stejném poměru. Těžší zkouškou byli RA, kteří vzdorovali dlouho, ale WE nakonec zvítězili 3:2 na hry.

Když porazili EDG v pěti mapách, tak vypadali nezastavitelně, chyběla jim jen jediná hra k Worlds 2021. Bylo to blízko a hráči to cítili. Bohužel ale přišla demolice od FPX a WE padli do Losers bracketu. EDG měli být hračkou, WE to zvládli jednou, ale podruhé už ne. Edward Gaming je hladce ukončili.

Ani druhý pokus nevyšel, Breathe měl mít minimálně dvě další šance – regionální kvalifikaci a první zápas proti RNG. WE stáli před velkou výzvou, potřebovali vyhrát jednu BO5 ze dvou. Nejprve však proti RNG neuhráli ani jedinou mapu. Druhý zápas s LNG dopadl lépe, ale na postup to nestačilo.

Famózní rok 2022 v podání Breatheho

Končí rok 2021 a Breathe je pod vlnou kritiky, které čelí za svoje výkony, když šlo o všechno. Fanoušci ho nazývají prodavačem lístků, prodal podle nich již 4 lístky na světový šampionát.

Ve World Elite už na něj nezbylo místo, po fiasku před Worlds ho navíc už v týmu nechtěli. Po jeho službách tak sáhlo Bilibili Gaming, s nimiž sice skončil na osmé pozici, ale jevil se fantasticky. Po konci MSI po něm sáhli Royal Never Give Up, kteří ho vyměnili za Bina. Breathe se tak dostal do jednoho z nejlepších týmů čínské historie.

Zde už to vypadalo na stejný přiběh jako ve WE. Nevyšly Play-Offs, přičemž to znovu byla regionální kvalifikace, která ho dělila od postup na Worlds. První série a RNG dostali reverse sweep od Edward Gaming. Vypadalo to, že čínský toplaner je prokletý.

V poslední možné sérii byl stav 2:2 a Breathe vzal v deficitu svůj tým na ramena a táhl ho k vítězství. Byla to jeho Fiora, která dovedla RNG na Worlds. „Prodavač lístků“ to dokázal, konečně se dostal na Worlds.

LNG Ale si z něj dokonce dělal srandu v samotném chatu, když během páté hry napsal: „Čas prodeje lístků na Worlds.“ Breathe mu rovnou odpověděl: „Už jsem jich pět prodal.“ Po zápase si ho pak vzala na rozhovor Luoxin.

Čínský toplaner se rozbrečel štěstím, Luoxin se ho zeptala: „Chtěl bys něco říct sám sobě?“ Breathe neváhal: „Tohle nebude můj poslední světový šampionát.“ Breatheovu cestu skrz Worlds 2022 pak v případě vašeho zájmu bude moci sledovat na twitch kanále Riot Games.

Zdroje: LPL, Riot Games

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.