Spojte se s námi


Bojové sporty

Jiří Procházka jde do boje o titul UFC! Připomeňme si, co o něm řekli jeho předchozí soupeři?

Jiří „BJP“ Procházka se již teď zapsal do historie českého MMA jako nejúspěšnější zápasník všech dob. V neděli ráno se dozvíme, zda získá vytoužený titul šampiona UFC. Co o něm řekli jeho předchozí soupeři?

Publikováno

dne

Jiří „BJP“ Procházka se již teď zapsal do historie českého MMA jako nejúspěšnější zápasník všech dob. V neděli ráno se dozvíme, zda získá vytoužený titul šampiona UFC. Co o něm řekli jeho předchozí soupeři?

Jiří Procházka v neděli zabojuje o pás šampiona UFC

Píše se historie MMA v České republice. Před lety nemyslitelná věc se nyní stává skutečností. Nejžhavější želízko v ohni domácího MMA Jiří Procházka se v neděli nad ránem popere o pás šampiona polotěžké váhy největší světové MMA organizace UFC.

Soupeřem mu bude veterán smíšených bojových umění Glover Teixeira. Brazilec sám prožívá pohádkový příběh, když ve svých 42 letech po neuvěřitelných 21 zápasech pod záštitou UFC konečně vybojoval titul organizace.

To Jirka jde po pouhých dvou zápasech v UFC přímo do titulové bitvy. Pojďme si připomenout, co o něm řekli jeho dva předchozí protivníci, kteří od něj schytali ty největší rány, po kterých se odebrali do říše snů. Neúctu nečekejte, moravský samuraj si vydobyl zasloužený respekt.

Jeho první soupeř v UFC Volkan Oezdemir mu předpovídá titul

První zápas v UFC se odehrál v červenci roku 2020 s Volkanem Oezdemirem a Jirka do něj vlétl jako uragán. Švýcarský bojovník po necelých padesáti vteřinách druhého kola zakusil první knockout své kariéry.

„Gratuluji Jiřímu k prvnímu knockoutu mého života,“ psal přímo z nemocnice na svém Instagramu. „Respekt,“ dodal na adresu českého bijce.

Po necelém roce se ke svému soupeři vyjádřil opět. „Přináší do hry něco jiného,“ vyjadřoval se uctivě v rozhovoru na GNP1 TV. „Jen jeho charakter, jeho tvář a jeho přístup, způsob, jakým se pohybuje; je rozhodně na dobré cestě k titulu,“ uznal kvality Procházky.

Dominick Reyes taktéž vyjadřoval obrovský respekt k dovednostem českého samuraje

Druhý zápas BJP nastoupil proti dalšímu bývalému titulovému vyzyvateli Dominicku Reyesovi. I tomu český bojovník naprosto dominoval a brutálním loktem z otočky jej poslal taktéž ve druhém kole na podlahu.

„Ten chlápek je fakt zvíře, když jsem se mu podíval na staredownu do očí, viděl jsem, že je ochoten v té kleci zemřít,“ nešetřil chválou na českého borce v rozhovoru na youtube kanálu Combat Sports on Fanatics View.

„Bojovat s borci, jako je Jiří, pro mě znamená všechno, chci stále bojovat s nejlepšími na světě,“ vyjadřoval se na adresu českého válečníka. „Je navíc dobrou lidskou bytostí, je to samuraj, má duši válečníka, nemám k němu nic víc než respekt,“ smeknul Reyes, který si musel dát po brutálním souboji s Procházkou dva měsíce pauzu na vyléčení zranění těla i mysli.

Zda se dočkáme slov úcty i z úst Brazilce Teixeiry, se dozvíme již tento víkend. Hlavní karta turnaje UFC 275 začíná v neděli okolo čtvrté hodiny ranní, takže se souboje Jirky Procházky můžeme dočkat okolo šesté hodiny.

Zdroj: Instagram, Youtube

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.