Spojte se s námi


Bojové sporty

Oktagon používá praktiky z 90. let? Konkurenční RFA si opět stěžuje na největší organizaci v Československu

A je to tu zase. RFA si opět stěžuje na Oktagon, největší československou MMA organizaci. Důvodem je opět stejný termín konání turnaje, není to však zdaleka vše. Podle Borise Marhanského, promotéra RFA, se Oktagon chová jako v 90. letech.

Publikováno

dne

A je to tu zase. RFA si opět stěžuje na Oktagon, největší československou MMA organizaci. Důvodem je opět stejný termín konání turnaje, není to však zdaleka vše. Podle Borise Marhanského, promotéra RFA, se Oktagon chová jako v 90. letech.

Zdá se, že situace na zdejší MMA scéně nevypadá zrovna idylicky. RFA, tedy nová organizace, která by chtěla do konce roku předčít Oktagon, se zatím nedokázala úplně nejlépe prosadit. Ostuda to ovšem také není.

Nicméně musí stále řešit nějaké problémy. V první řadě došlo k tomu, že se překrývaly termíny turnajů obou organizací. V září dokonce měly obě organizace dělat turnaj ve stejný den ve stejném městě. Nakonec se tak nestane, jelikož RFA ustoupila.

Nyní ale podle Borise Marhanského, promotéra RFA, začal Oktagon používat praktiky, které by pasovaly spíše do 90. let minulého století, než do roku 2022.

„Zažil jsem ve svém podnikatelském životě mnoho věcí a nepříjemných situací, ale dnes to nabralo úplně jiný rozměr. Pár dní zpět mi volal ředitel košické haly, kterou máme rezervovanou od září minulého roku. Kontaktovali ho z Oktagonu ohledně termínu v hale. Prý se jim nelíbí, že i my tam máme termín,“ začal své vyjádření na Instagramu Marhanský.

„Nejdřív jsem se pousmál a říkal si, že přeci máme podepsanou rezervaci, tak si zřejmě dají turnaj na jiný termín. Potom jsem se dozvěděl o jejich termíně 15. 10. v Německu. Pomyslel jsem si, že klasika, toto tu máme stále, nevadí. Dnes mi však volal pan ředitel znovu s tím, aby mi oznámil, že nám vypoví smlouvu, protože jsou na něho vyvíjené tlaky, dostává mnoho telefonátů a interně se rozhodli, že dají přednost naší konkurenci, aby nestáli mezi dvěma organizacemi,“ dodal.

Mimo to ředitel dané haly prý nabídl RFA volný termín na rok 2023. Podle Marhanského je podobné jednání za hranicí. RFA dle jeho slov bude pracovat na tom, aby byla 100% profesionální organizací a aby nebyla podezřívaná z ovlivňování zápasů či preferování zápasníků.

Na oficiální vyjádření ze strany košické STEEL Areny stále čekáme. Ondřej Novotný se již k situaci vyjádřil. Podle zdrojů serveru MMA Shorties pak může být vše trochu jinak.

Marhanský mimo jiné prozradil, že již brzy RFA oznámí velké spolupráce a že východní Slovensko se má na co těšit, jelikož tam hodlá přivést turnaj, jaký tam ještě nebyl.

Zdroj: Boris Marhanský, MMA Shorties

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.