Spojte se s námi


Golf

Tiger Woods na PGA Championship? Vyloučit se to nedá!

Neuběhl ani měsíc od velkého comebacku Tigera Woodse na slavném Masters a už se začíná spekulovat o dalším turnaji, který by mohl slavný golfista odehrát. Už dříve potvrdil účast na červnovém The Open. Rýsuje se ale šance, že by se mohl na okruhu PGA Tour objevit už daleko dřív.

Publikováno

dne

Neuběhl ani měsíc od velkého comebacku Tigera Woodse na slavném Masters a už se začíná spekulovat o dalším turnaji, který by mohl slavný golfista odehrát. Už dříve potvrdil účast na červnovém The Open. Rýsuje se ale šance, že by se mohl na okruhu PGA Tour objevit už daleko dřív.

Ačkoliv si Tiger Woods dělal na dubnovém Masters naděje na triumf, největším vítězstvím nakonec bylo, že turnaj vůbec dokončil. V únoru loňského roku se svým SUV vylétnul ve vysoké rychlosti ze silnice, po čemž ho museli záchranáři doslova vystřihávat z auta. 

Malém při tom přišel o pravou nohu. Lékaři mu museli napravit několik tříštivých zlomenin holenní a lýtkové kosti pomocí kovové tyče, při operaci museli řešit i potrhané šlachy a svaly. Tenkrát šel golf stranou, důležité bylo se někdy vůbec ještě postavit na nohy.

Masters byl vůbec první turnaj od zmíněné autonehody. Na záběrech šlo vidět, že s postupem turnaje Tigera zranění čím dál víc limitovalo, závěr turnaje v Augustě už odkulhal. I tak nakonec s úsměvem na tváři sklidil potlesk a uznání.

Další výzvu, kterou si šestačtyřicetiletý vítěz patnácti turnajů major vyhlédl, byl jubilejní 150. ročník The Open. Tedy turnaj, který se za nejslavnějším sourozencem Masters táhne v těsném závěsu. Poté ještě na svůj seznam přidal turnaj J. P. McManus Pro-Am v irském Adare Manor, který se hraje o týden dřív.

Nyní byl ale Tiger spatřen v Southern Hills v Tulse, kde se už za dva týdny uskuteční druhý major turnaj roku – PGA Championship.

Jistý Cary Cozby, ředitel golfu v Southern Hills, dělal Woodsovi na místním hrdosti cadieho při tréninkovém osmnáctijamkovém kole. Už dopředu mu bylo údajně ohlášeno, že Tiger Woods má zájem na PGA Championship hrát. Dokud však samotná golfová legenda nedorazila na hřiště, slíbil Cozby mlčenlivost.

Cozby řekl, že je Tiger ve skvělé kondici a celou hru si s ním náramně užíval. Nespatřil prý ani jeden zádrhel, který by Woodse při hře jakkoliv limitoval. Na major šampionát je prý už dokonce i registrovaný. Pokud se během dalších dní neozvou žádné zdravotní komplikace s operovanou nohou, mohl by v turnaji skutečně nastoupit.

Naposledy Tiger Woods vyhrál v Southern Hills turnaj PGA Championship roce 2007. Cary Cozby označil jeho návrat do Oklahomy jako velmi pravděpodobný.

Zdroj: PGA Tour, GolfDigest

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.