Spojte se s námi


Tenis

Azarenková se zhroutila během zápasu. Poté si smazala sociální sítě

Tenistka Viktoria Azarenková má za sebou velmi těžký zápas. Po dvojchybě na turnaji Indian Wells se běloruská tenistka nedokázala ubránit slzám a nebyla schopna pokračovat. Po zápase si smazala své sociální sítě.

Publikováno

dne

Tenistka Viktoria Azarenková má za sebou velmi těžký zápas. Po dvojchybě na turnaji Indian Wells se běloruská tenistka nedokázala ubránit slzám a nebyla schopna pokračovat. Po zápase si smazala své sociální sítě.

V Indian Wells proti sobě nastoupila Běloruska Viktoria Azarenková s Kazaškou Jelenou Rybakinovou. Z vítězství 2:0 se nakonec radovala Rybakinová, nicméně po zápase je probíraný spíše incident z druhé sady.

Za stavu 2:2 a 40:30 ve druhé sadě byla na podání Azarenková, jenže udělala dvojchybu a gem poslala do shody. Rázem pak propadla v pláč, který nebyla schopna zastavit, a utkání tak muselo být přerušeno.

Bezprostředně po skončení utkání si Azarenková navíc smazala všechny sociální sítě, vyjma Facebooku, který již delší dobu nepoužívá, a archivovala své webové stránky. Běloruska se tímto krokem chtěl ztratit z veřejného prostoru.

Není zatím jasné, co přesně stálo za zhroucením Azarenkové uprostřed zápasu. Předpokládá se ale, že to bude kvůli situaci na Ukrajině, kvůli níž se dle její slov cítí zdrcená. Kvůli konfliktu navíc nemohla tenistka startovat pod vlajkou Běloruska.

„Jsem zdevastovaná akcemi, které se v posledních dnech vedou proti Ukrajině na jejím území. Je srdcervoucí vidět, kolik nevinných lidí bylo postiženo a stále je postiženo takovým násilím,“ uvedla dle serveru Tenisový svět před turnajem Azarenková.

Příliš pochopení pro ni však neměla její soupeřka Rybakinová. „Je tohle normální? Nikdo nerozuměl tomu, co se děje. Pokud by si zavolala doktora nebo fyzioterapeuta, tak by to byla jedna věc.

Ale musely jsme přestat hrát na několik minut a až pak pokračovat. Mám pocit, že pravidla tohle neumožňují. Měla dostat varování nebo něco podobného,“ řekla k incidentu Rybakinová.

Zdroj: Livesport, Tenisový svět

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.