Spojte se s námi


Fortuna liga

Slovácko je ve formě. Je šance, že nakoukne do pohárové Evropy?

Publikováno

dne

V záplavě informací o klubech z vyšších pater tabulky nebo o věnování pozornosti sestupovému dnu se trochu v médiích zapomíná na střed tabulky. Týmy na pozicích od 7. do 10. místa jsou prozatím „v klidu“ a nemusí se strachovat o sestup a zároveň jsou smířeny s tím, že ambice na umístění do třetího místa nejsou úplně reálné. Přesto skupina vybízí k drama na konci ročníku a své slovo by mohl mít i „černý Petr“ skupiny, Slovácko.

Má 1. FC Slovácko šanci zasáhnout do bojů o Evropu? Zdroj: 1. FC Slovácko

Tým z Uherského Hradiště neprohrál (pokud budeme počítat i zápasy v přípravě) od 15. prosince loňského roku. Naopak jediný „nepovedený“ výsledek uhráli hráči Slovácka proti Alkmaaru, kde si připsali jednobrankovou remízu. Do Fortuna ligy pak moravský tým vstoupil doposud se dvěma výhrami a to v malém derby proti Zlínu a Karviné.

Při pohledu na tabulku je jasné, že i přes postup ze skupiny o poháry bude některý z týmů čekat 3. a 4. tým soutěže v následné baráži, což nebude určitě snadný úkol zvládnout a týmy jako Baník, Sparta, Jablonec, případně Zlín nebo Liberec, to jsou zkušená mužstva, která si nebudou chtít Evropu, a s tím spojené i nemalé finanční prostředky, nechat utéct.

Přesto si troufám pasovat Slovácko do pozice černého Petra skupiny o Evropu. Pokud si udrží stávající formu a svojí kvalitu potvrdí i proti Slavii nebo Mladé Boleslavi, je dost možné, že tento klub bude mít ambice podívat se i do evropských pohárů.

Slovácko nyní čeká pražská Slavia, která ale v utkání proti Plzni a Genku neukázala takovou dravost, kterou byla vyhlášená na podzim. Zároveň se nový formát FORTUNA:LIGY bude odehrávat vůbec poprvé, a tak se i my, sportovní redaktoři, necháme překvapit, kdo se do příležitosti nakouknout do Evropy, opravdu zakousne. A koho pasujete do role černého Petra vy, fanoušci fotbalu?

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.