Spojte se s námi


Hokej

New Jersey Devils a výhledy do nové sezóny. Jakou budou mít roli Palát, Vaněček a Nemec?

S každým draftem v NHL, kdy se rýsují nové perspektivy budoucích hvězd i smutné konce hráčů, kteří nikdy nepřekročili svůj Rubikon, přichází čas neméně fascinující. Trh s volnými hráči.

Publikováno

dne

S každým draftem v NHL, kdy se rýsují nové perspektivy budoucích hvězd i smutné konce hráčů, kteří nikdy nepřekročili svůj Rubikon, přichází čas neméně fascinující. Trh s volnými hráči.

Otevření trhu s volnými hráči je následnou nejvíce sledovanou událostí v hokejových kruzích. A tak přichází na řadu trejdy, vyplácení ze smlouvy a podepisování hráčů, o které „nikdo nestojí“. Ty uvozovky jsou tady záměrné, protože každý hráč v NHL má svoji cenu. Jenže je tu jedno ale. Platový strop.

To je takové magické slůvko a především překážka k postavení týmu, který by dokázal vyhrávat Stanley Cup každý rok zas a znova.

Proto se třeba stalo, že Ondřej Palát odešel z Tampy, aby podepsal smlouvu v New Jersey Devils. NHL je obchod, není to tedy o tom, že by o něj Tampa nestála, jen se prostě rozhodla jít jiným směrem a peníze v tom hrály rozhodující roli. A Lightning tak museli Paláta pustit, i přestože se vyprofiloval v rozdílového hráče.

Asi nikdo by nechtěl zažívat ty bezesné noci, kterými si museli manažeři Tampy projít. Udržet jej, nebo nechat jít? Nemáme dost peněz, znělo konečné rozhodnutí. A tak se 31letý útočník stěhuje do New Jersey, kde se má stát lídrem a dotáhnout mladý tým minimálně do play-off.

Když jsme u Devils, tak se zdá, že tato organizace ulovila „štiku“. Vítek Vaněček sice není Marty Brodeur, ale je to brankář, jehož čísla ukazují především na vyrovnanost výkonů, snahu o to se zlepšovat a především je poměrně mladý.

Jeho příchodem získává tým mnohé. I přes mladý věk je to jistá zkušenost a především silná konkurence ke strážcům branky, které v New Jersey mají právě teď. Vaněček není zázračným brankářem, který může vyhrávat zdánlivě prohraná utkání, jak jsme tomu byli svědky u legend tohoto sportu, ale je to dílek do mozaiky, kterou se v Devils snaží dát dohromady.

Je to zkrátka a jednoduše výborný hráč, který pokud si porozumí s ostatními, může být velkým přínosem týmu, který chce zase zamířit na nejvyšší cíle. To, jakým způsobem se před nějakou dobou Devils rozhodli přebudovat svůj kádr a dále v tom pokračují, je jasným signálem.

Před letošním draftem měli několik nabídek na výměnu své druhé volby. Neudělali to a zvolili další defenzivní jistotu ve formě Šimona Nemce. Hráče, který dokáže plnit své povinnosti v defenzivě, ale nebojí se zapojit do útoku.

Postupem času, až se na nejlepší ligu na světě aklimatizuje, bude jistě (pokud jej nepotká zranění nebo jiné okolnosti) velice platným členem organizace Devils a ozdobou celé ligy.

Trochu připomíná Marka Židlického, ale jestli se dostane na jeho úroveň, na to si budeme muset ještě chvíli počkat.

Zdroj: NHL

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.