Spojte se s námi


eSport

Zápasy IEM Fall v CS:GO jsou rozlosovány, na české jedničky čeká v prvním zápase násobný Major vítěz

Poslední kvalifikační turnaj na největší CS:GO klání letošního roku, PGL Major Stockholm, je za dveřmi. IEM Fall je rozdělený do divizí podle regionů, pro české fanoušky je tak jednoznačně nejzajímavější ta jejich srdcím nejbližší – evropská.

Publikováno

dne

Poslední kvalifikační turnaj na největší CS:GO klání letošního roku, PGL Major Stockholm, je za dveřmi. IEM Fall je rozdělený do divizí podle regionů, pro české fanoušky je tak jednoznačně nejzajímavější ta jejich srdcím nejbližší – evropská.

České jedničky Sinners si nevylosovaly zrovna nejjednodušší skupinu. Mezi jejich oponenty tak najdeme dva velké dánské týmy Heroic a Astralis, poté evropský mix Complexity, britské Endpoint a španělskou sestavu Movistar Riders.

Zatímco poslední dva jmenované týmy by pro české hráče neměly být příliš těžkým soustem, situace na vrcholu skupiny bude pro Čechy o něco náročnější.

Nejprve se česká pětka postaví proti Complexity ve středu 29. září. Tento evropský mix se v současné sestavě zatím moc neukázal. Od zranění Kristiana „k0nfig“ Wieneckeho střídala organizace páté hráče jako ponožky, nyní už se ale nejspíše ustálila na několikanásobném Major šampionovi až z Brazílie Marcelovi „coldzera“ Davidovi.

Ten se prozatím v barvách Complexity předvedl pouze na BLAST Premier Groups, kde nedokázal dotáhnout svou sestavu za postupem na vyšší ligu BLAST Premier Fall Finals a za zbytkem týmu poněkud zaostával.

Zatímco ostatní hráči si udrželi rating nad jedničku, Brazilec ho vytáhl pouze na 0,97. I tak se ale jedná o úctyhodný výkon, vzhledem k tomu, že se v Complexity zatím moc neohřál. Sinners tak na jediné mapě nejsou bez šance!

Ve čtvrtek český tým plynně naváže hrou proti Heroic, kteří jsou oprávněně považováni za favority skupiny. Následně v pátek na Sinners čekají Britové z Endpoint, proti nimž by pětice kolem zkušeného Tomáše „oskara“ Šťastného měla proplout celkem jednoduše.

V sobotu si nejspíše půjdou za vítězstvím proti Movistar Riders a v duchu „to nejlepší na konec“ se v neděli postaví dánským Astralis. Tito trojnásobní Major šampioni si neberou servítky, ačkoliv po změnách v sestavě už taktéž nepůsobí tak suverénně, jako kdysi. Možná tak Sinners překvapí jak Dány, tak diváky.

Zdroj: Intel Extreme Masters, ESL

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.