Spojte se s námi


Publikováno

dne

Slavia Praha snově odstartovala novou sezónu! Sparta si nevede špatně a Slávii stíhá. Jak přesně na tom celky jsou? To se dozvíte v dnešním článku!

Shooter111 (Ac Sparta Praha)

Přestupy:

Další přestupy do Sparty pokračují. Na hostování levý obránce Rodrigues, Střední záložník Vrhovec a Havlík a na hostování se vrací Černý, který ve Spartě působil před půl rokem. Z klubu odešel Boakye do Mainzu, bohužel pro Spartu odejít chtěl a nemělo cenu ho držet.

Skupina Evropské ligy

Po neúspěšném předkole skupiny Ligy Mistrů čekaly Spartu boje v Evropské Lize. Skupina je více než hratelná. Los Spartě určil Partizan, Genk a Slovan Bratislava. Skupina, ze které by měla Sparta jednoznačně postoupit.

První utkání čekalo Spartu na Letné proti Partizanu Bělehrad. Utkání bylo poměrně vyrovnané. Sparta, tedy konkrétně Václav Kadlec, brzy vedla, ale potom neproměnila spoustu šancí. Nicméně Sparta měla převahu od začátku do konce a první tři body byly doma. V dalším utkání ve skupině Slovan remizoval s Genkem.

HET Liga

Třetí kolo ligy přináší derby mezi Slavii a Spartou. Souboj na život a na smrt. Souboj trenérů The Johnyho a Pištiče89. Zápas, kde jde o vládce Prahy. Tentokrát se oba celky neutkaly v přípravě a nic nebylo předem jasné.

Od začátku byla Slavie o něco lepším týmem. Tavares se dostal do dvou tutových šancí, ale trefil jen brankovou konstrukci. Trenér Hradil zuřil. Na druhé straně byl trenér Sparty zoufalý. Takhle se nedá hrát!

Druhý poločas začal opět lépe pro Slavii. Po centru z pravé strany se do šance dostal Tavares a tentokrát nezklamal a proměnil. Od této chvíle Sparta vyrovnala hru, měla i šance, ale nedokázala skórovat. Velké šance měl především Krmenčík i Coman, ale nepodařilo se. Slavie zaslouženě bere výhru.

Názor trenéra Slavie: „Fantazie. Jedním slovem fantazie. Asi tak bych popsal derby. Spartu jsme přehráli a nebýt naší střelecké smůly, vedli jsme o několik branek. Na konec zápasu jsme meli štěstí, kdy Sparta trefila břevno, ale zaslouženě bereme tři body. Konečně jsem Pištiče porazil! Tři zápasy a 9 bodů. Snový start nové sezóny!“

Názor trenéra Sparty: „Co k tomu říci? Slavie byla v průběhu zápasu lepším týmem. Dokonce mohla zápas rozhodnout daleko dříve, kdyby Tavares proměnil své tutovky. U nás zklamal hlavně Krmenčík a Boakye. Snad se naše produktivita v průběhu soutěže bude zlepšovat a nebudeme zbytečně ztrácet zápasy.“

Neúspěšné derby znamenalo trochu rozpačitý start Sparty do ligové soutěže. Ztráta dvou bodů za remízu 0:0 přišla proti neoblíbené Boleslavi.

Poté čekal nováček z Hradce, kde se zaskvěl Coman hattrickem. Ovšem potom přišla další ztráta dvou bodů s Libercem po remíze 1:1, když sparťané neproměnili pokutový kop. Série venkovních utkání pokračovala v Jihlavě, kde si zápas Sparta zkomplikovala, a po vedení 3:0 zápas došel do stavu 3:2. Jihlava se dostávala i do dalších šancí, ale Sparta výhru ubojovala.

Aby toho nebylo málo tak i další zápas byl na hřišti soupeře. Nutno podotknout, že na hřišti velmi těžkého soupeře. Měla jím být Plzeň, která se zatím trápí. I tento zápas, byl pro Spartu jiný, než se čekal. Domácí Plzni se nedaří. Sparta dokázala díky Nedělcovi a Kadlecovi jít do vedení, které v druhém poločase navýšil Havlík a Sáček. Na výhře a dalších třech bodech do tabulky nezměnilo ani snížení da Silvy.

Národní pohár

Ve druhém kole MOL Cupu není co komentovat. Zde Sparta naprosto přejela tým z Lidečka výsledkem 16:0. V zápase skvělý výkon předvedl Coman a Mustedanagic, kteří se trefili 5x a 4x. I Václav Kadlec se trefil 4x V zápase prostě nebylo o čem. Rozdíl několika tříd. Dalším soupeřem bude Nový Bor, kde se předpokládá další lehká výhra Sparty.

The Johny (Slavie Praha) 

Národní pohár

Stejně lehkou cestu jako měla v poháru Sparta, měla i Slavie. Proti Horním Kounicím se zaskvěl hlavně Zmrhal, který zaznamenal 4 branky. Slavii v dalším kole čeká Královské Poříčí.

HET Liga

O úspěšném derby pro Slavii jsme již mluvili. Velký zkrat přišel v zápase s Karvinou, který Slavie nezvládla. Prohra 2:0 musela být pro trenéra Hradila zklamání, i přestože se Karviné docela v letošní sezóně daří. Od této chvíle se Slavie rozjela. Výhra 5:1 proti Olomouci a 4:0 proti Teplicím slibovaly úspěšnou sezónu.

Zlín však ukončil slávistickou sérii výher a v Edenu remizoval 2:2. Jedním z nejlepších hráčů letošní Slavie jsou Zmrhal, Tavares, Graiciar. Dva ze jmenovaných rozhodli zápas s Duklou Praha, který byl 2:1. Velmi dobrý start Slavie do ligy. Bude tento rozjezd pokračovat i v dalších kolech?

Předkolo Evropské ligy

Po úspěšném tažení v Mol Cupu a v lize však Slavie hrála i v poháru s názvem Evropská Liga. Bohužel pro trenéra Hradila los nebyl příznivý a přiřkl Slavii slavný Liverpool.

Toto dvojutkání bylo rozhodnuté již po zápase v Anglii, kde Liverpool zvítězil 4:0. Domácí utkání tak byla formalita. Slavie se snažila, ale dostala další 4 branky a i přes snížení Josefa Hušbauera v pohárech pro letošní sezónu končí. Trenér Hradil vyřazení okomentoval slovy: „Špatný los k fotbalu patří a můžeme se soustředit na ligu.“

Názor trenéra Sparty:

„K tabulce bych řekl jediné. Je odehráno osm kol. Jsme na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na Slavii. Můžeme být spokojeni, jen ztráta s Libercem nás může mrzet hodně, protože tam jsme byli lepším týmem. Stejně jako s Boleslaví jsme mohli vstřelit alespoň branku. Každopádně minulou sezónu jsme byli na prvním místě a v závěru jsme ztratili tak teď to zkusíme opačně.“

Názor trenéra Slavie:

„V tabulce si držíme první místo a to je přesně to co chceme. Vím, že máme na to se tam udržet až do konce sezóny. Kádr je na to dost široký, navíc nás už čeká jen liga a MOL cup. Těším se na další pokračování sezóny a věřím, že pro nás bude úspěšná!“

ODKAZ ZDE

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.