Spojte se s námi


Fotbal

Návrat Zlatana Ibrahimoviče do reprezentace Švédska?

Návrat Zlatana Ibrahimoviče do reprezentace? Není divu, jeho výkony jsou výjimečné. Švédská hvězda je důkazem toho, že věk je jenom číslo a v jeho devětatřiceti letech se rodák z Malmö chystá na velký comeback.

Publikováno

dne

Návrat Zlatana Ibrahimoviče do reprezentace? Není divu, jeho výkony jsou výjimečné. Švédská hvězda je důkazem toho, že věk je jenom číslo a v jeho devětatřiceti letech se rodák z Malmö chystá na velký comeback.

Zdroj: AC Sparta Praha

Švédský útočník ukončil svoji reprezentační kariéru po Mistrovství Evropy ve Francii v roce 2016, kde Švédsko skončilo poslední v základní skupině. Ibrahimovič se ale po návratu vloni v lednu do AC Milán neskutečně rozehrál.

Svými výkony pozvedl celou hru milánského celku. Po 25 kolech v Serii A se nacházejí na druhém místě. V letošní sezóně má navíc Ibrahimovič impozantní čísla, když ve 14 zápasech vsítil 14 gólů a na jeden přihrál.

Právě takové výkony a jeho pozice lídra mohly přilákat Janneho Anderssona, trenéra švédského výběru, k zájmu o návrat legendy švédského fotbalu zpět do národních barev.

Dle informací webu Fotbolldirekt bude Zlatan povolán již na zápasy kvalifikace na MS 2022 s Gruzií a Kosovem, dokonce i na jeden přátelský zápas s Estonskem (31.3.).

Oba zápasy kvalifikace se mají odehrát během březnové reprezentační pauzy. Střet s Gruzií je plánován na 25. března a měření sil s Kosovem na 28. března.

Nominace hráčů na tento reprezentační sraz bude zveřejněna až 16. března, ale návrat Ibrahimoviče pro švédský portál potvrdilo vícero zdrojů.

Zlatan již dříve v rozhovoru pro Aftonbladet nevyloučil možnost svého návratu. To nastartovalo celý proces. Už během loňského podzimu proběhly rozhovory trenéra švédské reprezentace a hráče přímo v Miláně. Ty ovšem nic nevyjasnily.

Trenér Švédska setkání s Ibrahimovičem okomentoval pro Aftonbladet takto: “Když se Zlatan otevřel myšlence návratu do národního týmu, přišlo mi přirozené a důležité, abychom se sešli a probrali to co možná nejdříve.”

Situace se pravděpodobně změnila, když dle zdrojů Fotbolldirektu švédský národní výběr požádal v minulých dnech vedení AC Milán o uvolnění hráče během nastávající reprezentační přestávky.

Doufejme, že se Zlatan nezraní a uvidíme tohoto výjimečného fotbalistu i na trávnících letošního Eura. Třeba nás potěší zase nějakou parádou, jako byly nůžky proti Anglii.

Zdroje: Transfermarkt, Fotbolldirekt, Aftonbladet

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.