Spojte se s námi


Evropská liga

AC si dokázalo poradit s lucemburským mistrem a odváží si z venkovního zápasu povinné tři body!

Publikováno

dne

Dudelange přivítalo v Lucembursku poprvé v historii základní skupinu evropské prestižní soutěže a tak se v rámci EL mohlo utkat se slavným AC Milán. Po první půli to ještě pro domácí celek vypadalo s výsledkem 0-0 jakžtakž nadějně, celkově dobrá organizace obrany ofenzivní snažení hostů držela na uzdě. V druhém dějství si už ale AC dokázalo vytvářet příležitosti a zaslouženě si odváží tři body, ačkoliv výsledek 1-0 není kdovíjak zázračný, což popravdě nebyl ani výkon. Rozhodně se od milánského celku čekalo více.

Zdroj: acmilan.com

Domácí celek se snažil hned od začátku předvést a ukázat, že do základní skupiny nepostoupil náhodou. Lucemburský mistr vkročil do utkání bez nějakého přehnaného respektu ze slavného soupeře. Každopádně na obou stranách v prvních minutách bylo hodně nepřesností.

Nicméně po úvodní rozespalé desetiminutovce začalo AC ukazovat svou převahu a začalo více hrát s míčem. Ve 12. minutě navíc přišla první dobrá šance, když AC vybojovalo u pokutového území soupeře míč a Bakayoko přihrál do dobré pozice Higuainovi. Ten zpoza šestnáctky napřáhl ke střele a jen těsně minul pravou tyč. Do další velké šance se po dobrém průniku mezi obránci dostal Bakayoko, ale brankáře zblízka nedokázal překonat. Ale ve 21. minutě dokázali zahrozit i domácí, když Prempeh dokázal z hranice šestnáctky orazítkovat levou tyč. Po delší pasáží, kdy opět AC drželo míč a nedokázalo nic vymyslet, se ve 36. minutě opět předvedli hosté, když dostal dobrou přihrávku za obranu Stolz, který pak běžel sám proti Reinovi, ale bránu netrefil. Nutno podotknout, že hráč byl nejspíše v ofsajdovém postavení, ale rozhodčí si toho nevšimli.

Přestože většinu času drželo AC míč na svých kopačkách, díky čemuž se převážně hrálo na půli domácího celku, tak chyběl moment překvapení, rozdílová přihrávka či individuální průnik až do gólové situace. Nicméně ostrými zákroky se ani na jedné straně v první půli rozhodně nešetřilo. A ačkoliv bylo Dudelange jasným outsiderem, tak podle toho první půle příliš nevypadala, jelikož jejich obrana fungovala velice dobře a hráči italského celku nedokázali nacházet téměř žádné skuliny. Po první půli tak bylo skóre 0-0.

Do druhé půle naskočilo AC se snahou držet míč a co nejrychleji vstřelit gól. A v 50. minutě dokázal milánský celek předvést rychlý přechod do útoku, díky čemuž z levé strany dostal míč do šestnáctky k noze Higuain do dobré příležitosti, ale gólman domácího celku předvedl fantastický zákrok a střelu k pravé tyči vyrazil. Nicméně i v druhé půli už od začátku byly k vidění dost ostré zákroky.

A 59. minuta konečně přinesla tolik kýžený gól! Castillejo z pravé strany dokázal míč přihrát do šestnáctky na Higuaina, který vystřelil hned z první, přičemž jeho střelu ještě lehce tečoval obránce i brankář domácích, ale míč přesto prošel do brány. Argentinský střelec tak poslal italský celek do vedení 1-0.

V 65. minutě to mohlo být už 2-0, ale nestalo se. Domácí přišli o míč na vlastní půli, Higuain přihrál na pravou stranu Castillejovi, který centroval na zadní tyč, kam nabíhal Fabio Borini, který ve skluzu trefil míč jen těsně vedle branky.  Hned dvě minuty poté opět Castillejo centroval skvěle na zadní tyč, kde nabíhal znovu Borini, který tentokráte trefil tyč. Další obří šanci mělo AC v 83. minutě, když Calhanoglu přihrál Higuainovi do šestnáctky, jenže argentinský útočník se ještě musel vyhnout jednomu obránci, což se mu povedlo a tak čelil už jen domácímu gólmanovi, který ho ale skvěle vychytal. Další větší šance v zápase už k vidění nebyla.

Druhý poločas byl ze strany AC o něco lepší. Ne snad z pohledu držení míče, jelikož to bylo vyrovnané, nicméně si italský celek dokázal vytvořit mnohem více šancí a vlastně si je vůbec dokázal vytvářet, což byl oproti první půli rozdíl. Výsledek mohl být tedy o něco vyšší, než konečných 1-0. Nicméně Dudelange předvedlo výkon, za který se rozhodně nemusí stydět a rozhodně dokázali domácí hráči příjemně překvapit.

Dudelange 0 – 1 AC Milán

Sestavy:

Dudelange: Frising – El Hriti (80. Melisse), Prempeh, Schnell (C), Malget (84.  Perez) – Kruska, Stelvio (75. Stumpf), Couturier, Stolz – Sinani, Turpel

AC Milán: Reina – Laxalt, Romagnoli (C), Caldara, Abate – Bakayoko, Mauri (80. Calhanoglu), Bertolacci (70. Kessie) – Castillejo, Higuain, Borini (87. Halilovič)

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.