Spojte se s námi


Bojové sporty

Muradov podruhé v UFC padl. Borralho jej porazil na body, za svůj výkon se však bývalý bojovník Oktagonu stydět nemusí

UFC 280 nabídlo minimálně složením zápasových karet prozatímní turnaj roku. To, že byl v evropsky příznivém čase, navíc zatraktivnil fakt, že se na galavečeru představil také Makhmud Muradov, bývalá hvězda Oktagonu. Jak si vedl?

Publikováno

dne

UFC 280 nabídlo minimálně složením zápasových karet prozatímní turnaj roku. To, že byl v evropsky příznivém čase, navíc zatraktivnil fakt, že se na galavečeru představil také Makhmud Muradov, bývalá hvězda Oktagonu. Jak si vedl?

Makhmud Muradov se objevil na prelims kartě turnaje UFC 280. Soupeřem mu byl Caio Borralho. Sázkové kanceláře mnohdy favorizovali Brazilce, nicméně uzbecký rodák chtěl dokázat, že jej první prohra v UFC v minulém roce nezlomila.

Nutno zmínit, že Muradov měl mezi zápasy mnoho různých osobních problémů, které musel řešit. Nicméně v tomto souboji to nebylo kdovíjak znát. Alespoň ne v jeho úvodu.

Čekalo se, že bývalý bojovník Oktagonu bude chtít držet zápas v postoji, zatímco Brazilec se pokusí zápas ukončit na zemi, nicméně Borralho ukázal, že i v postoji dokáže být nebezpečný. Stejně tak Muradov musel ukázat, že je zdatný na zemi.

Muradov sice byl v prvních dvou kolech tím, kdo byl na zem stažen, nicméně v obou kolech dokázal pozice otočit a ve výsledku srovnal čas kontroly. Navíc stejně jako Brazilec ani on nebyl v dominantní pozici příliš aktivní.

Jestli něco hrálo ve prospěch Borralha, byly to pokusy o submise, kterých bylo hned několik. Chtěl-li Muradov vyhrát, bylo by optimální nespoléhat na rozhodčí a ve třetím kole Brazilce ukončit. Jenže to se nepovedlo.

Uzbecký bojovník s vazbami na Česko se pokusil zápas přenést na zem a chtěl si jej pro sebe získat, nicméně Brazilec skvěle chytil gilotinu a Muradov měl co dělat, aby se z ní vůbec dostal. To sice zvládl, ale Borralho už nedovolil svému soupeři přetočit pozici a celé kolo odkontroloval na zemi.

Muradov sice prohrál, nebyla to ale rozhodně žádná ostuda. I když bodoví o vítězi rozhodli jednomyslně.

Zdroj: UFC

Reklama

Oblíbené

Copyright © 2017-2024 RUIK Digital s. r. o. | Sportovní zprávy, výsledky, preview a tipy na sázení zdarma - Fotbal, Hokej, Tenis, Oktagon, UFC, Esport a F1. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.